De charme van analoog

Analoog fotograferen is vet hip!

Natuurlijk het gevoel van écht fotograferen. Ja, en het wachten op je foto's heeft ook z'n charme. Lekker onthaasten, perfect in deze drukke tijden! Misschien kun je een paar (opfris)-tips gebruiken over analoge fotografie?

Tips Analoog

Wat komt er kijken bij het analoog fotograferen? Het is niet heel moeilijk, maar let even op bij het laden en eruit halen van de film. Je wilt na je fotoshoot immers geen blanco negatieven! Gelukkig staan er veel video's op YouTube die je hierbij kunnen helpen. Enne, wij willen dit ook met liefde voor je doen. Dus kom gerust even naar de winkel, want wij hebben ook een grote voorraad kleinbeeld films.

Analoog: de instellingen

Wanneer je analoog gaat fotograferen is het handig om wat te weten over de instellingen. Want, afhankelijk van je camera, moet dit misschien handmatig aangepast worden. Met de scherpstelling op autofocus en de ISO waarde ingesteld hoef je alleen de diafragma en sluitertijd nog in te bepalen. Voor een onscherpe achtergrond zet je het diafragma zo groot mogelijk (laag getal). Voor scherpe foto's zet je de sluitertijd op 1/60 sec. of sneller. (Afhankelijk van o.a. hoever je inzoomt)

Wil je meer weten, volg dan eens een fotografiecursus. Frans van Aarle organiseert een basiscursus van 2 avonden. En bij Studio MT kun je in 10 lessen alle ins en outs leren van je camera en de fotografie. Het leuke is: je bent weer echt bezig met fotografie!

Ontwikkelen en afdrukken vanaf €5,-!

Afdrukken kan bij ons al voor €5,- per film! Lekker vintage prijsje toch?

Kijk hier voor het digitaliseren van fotorolletjes en meer.

Reacties van klanten

Nogmaals bedankt voor de mooie foto’s!

Dag Frans en José,

Nogmaals bedankt voor de mooie foto’s!
Ook de Uitstraling was enthousiast over de foto’s.
Vandaag zat die in de bus. Ze hebben zelfs vier foto’s gebruikt.

Bedankt Frans voor de fijne samenwerking!

We zijn blij dat hij foto's heeft gemaakt. Dankjewel!

Ik ontving het foto album voor mijn afscheidsrede. We waren getroffen door de goede kwaliteit en de mooie fotos.

We zijn hier erg blij mee! Een goed aandenken aan een mooie dag. Zou je mijn dank aan de fotograaf willen doorgeven? We zijn blij dat hij foto's heeft gemaakt. Dankjewel!

Christina

Bedankt voor de mooie foto's!

Beste Frans, hartelijk bedankt voor de mooie foto’s! Ik ben benieuwd hoe het resultaat in druk er uit komt te zien. Met deze foto’ s ben ik alvast heel blij, ik vind ze erg goed!

Jan

Het plaatje is compleet

Hoi Frans,

We konden al terugkijken op een geslaagde viering, dankzij jouw mooie foto’s is het plaatje nu compleet.

Nogmaals bedankt hiervoor!

Ingeborg